Létezik-e feltámadás?

Hubert József 2013.10.09.

Van ebben az országban egy címke, ami kevésbé bocsánatos bűn, mint asszonyt verni. De ne menjünk ilyen messze: nem mérhető ahhoz a szégyenhez sem, amikor valaki belép a vörösökhöz (mszp). Ez a ragadványnév úgy szól: gyurcsányista, és a köz szemében ma nincs az az elmeorvosi diagnózis, ami felmentéssel szolgálna e nyilvánvaló tébolyra. A volt miniszterelnök, aki 2006 elején (emlékszik erre még valaki?) még a magyar politikai élet legragyogóbb üstököseként tündökölt hazánk egén, aki a pártlegendárium szerint zsinórban kétszer(!) verte el Orbánt, aki mellett olyan balos szupersztárok kampányoltak, mint Tony Blair, aki elhozta nekünk az amerikai elnököt.

 

És aki hozzávetőleg két óra leforgása alatt jutott a csúcsról a feneketlen mélységbe, ahol azóta is rotyog alatta a szurkos kondér. Nagy kérdés, hogy hét év gyomrozást követően fel lehet-e állni még a padlóról.

tablak.gif

 

Kezdjük az alapoknál. Aki azt mondja, hogy Gyurcsány tehetségtelen, az minden bizonnyal a fején ül, a fülével táplálkozik, és a hátsó felét használja gondolkodásra. Csak a vak nem veszi észre, hogy ebben az emberben van kraft.

 

Példának okáért ma két olyan párt van, amelyik programszerűen fel vállalja, hogy kimegy a nép közé. Az egyik nevét ezen a blogon -ehte náciságuk okán- garantáltan nem fogjuk pozitív kontextusban említeni, a másik a hetventől felfelé élő idős matrónák és matrónuszok szívét megdobogtató déká. Nyílt színi fogadó óra a Szabadság téren, felcsúti villám látogatás, facebook fogadóórával súlyosbított virrasztás a parlament üléstermében, lankadatlan országjárás. Vitán felül ügyes politikai húzások, melyek egyébiránt vállalható politikusok népszerűségén súlyos százalékokat emelhetnének*.

 

Mondom: vállalható politikus.

 

Lépjünk hát ezen túl is, Gyurcsány tehetséges, de legalábbis mozgolódik, ami -hova jutottunk 25 év alatt- önmagában is fegyvertény tudna lenni. Ebből még persze semmi nem következik, hitler, sztálin, meg a többi rémember is faltól-falig ki volt tapétázva szorgalommal vegyes tehetséggel (nagyobb részt). Bár ne lettek volna, egy boldogabb világban élnénk most. Nagy kérdés, ki mire fordítja a tehetségét, amit az ölébe mértek.

 

Meg az is kérdés, hogy az ölbe mért tehetség kiket vonz. Tanulságos látogatásra nyílt alkalma azoknak, akik vették a fáradtságot múlt pénteken, és tanulmányi kirándulás céljából felkeresték a Szabadság teret. Az életkor nem erény, csupán adottság, de érzi belül minden ember, hogy valami nem teljesen klappol annál a pártnál, ahol a szimpatizánsi kör átlagéletkora sajnos a Magyarországon a születéskor várható élettartam ε sugarú környezetében szóródik. A rossz szándékú ellenfél értelmezésében az utolsó kenetért mentek ezek oda az egykori MTV székház árnyékába.

 

Érdemeitől -érdemtelenségeitől- függetlenül Gyurcsány az újkori magyar politikai élet leghatékonyabb és leghatásosabb karaktergyilkosságának az áldozata, és ezen az sem változtat, hogy a kivégzéshez ő szállította a muníciót, csapatának tagjai álltak a kivégző osztag soraiban, az ellenfélnek még a hulla eltakarításával sem kellett bíbelődnie, hiszen az elvtársak a sírt is kiásták, sőt, előzékenyen be is temették a vérengzés után. De a helyzet ennél is rosszabb: az ezüstgolyót a címzett-feladó azóta is olyan büszkén mutogatja, mintha minimum Nobel-díjas irodalmi alkotás lenne.

 

Gyurcsánynak nem az a baja, hogy a föld alatt van. Gyurcsánynak az a baja, hogy a mai napig élvezi ezt. Úgy hempergőzik saját hibái mocsarában, mint malacka a sárban. Minden egyes pillanatát mélységesen, látványosan, a kamerák kereszttüzében, fülig érő szájjal élvezi. Ha másért nem is*, emiatt mindenképpen kérdéses, van-e számára kiút.

 

*: A polkorrektség jegyében: az elmúlt évek legcikibb politikai filmje, látványosan tagadott, de alig leplezhető, bimbózó (vagy már szárba szökkent?) vezérkari románc, Gyurcsány Ferenc, Vadai Ágnes, Molnár Csaba: néhány ellen-tény, ami tetszőleges és már egyébként is vállalhatatlan párt népszerűségén is képes lenne súlyos százalékokat rontani.

Színtiszta a facebookon, tessék csak tessék. Várjuk a lájkokat, névtelen adományozóinknak jó hír, hogy a vecsési számlagyárunkból a pénzükért cserébe jó minőségű, adóügyi bizonylattal tudunk szolgálni.

Címkék:mszp gyurcsány választások dk 2014-es választások 35 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szintiszta.blog.hu/api/trackback/id/tr625557727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ad Dio 2013.10.09. 22:59:20

"Letezik-e feltamadas"

NEki - politikai értelemben - nem. És ez így van jól. Az erőn kívül SEMMIFÉLE politikusi vagy államférfiúi erényt vagy érdemet nem mutatott fel. Mégis mit várjunk tőle?

Sírköves Slomó 2013.10.09. 23:03:35

Nem lesz feltámadás.

Tök jó hogy idehozta Blairt meg mittoménkit, lehet nekik hajtott egy kis hasznot a kárunkra. Megyót a franciák tüntették ki, KunBélát meg az orosz bolsik. Simor meg az EBRDben kapott pozit, valami jár a hazaárulásért.

Annyit mindenképp köszönhet a nemzet Gyurcsánynak, hogy az mszp-t magával húzta a mocsárba. Egy gonddal kevesebb.

Pszt! 2013.10.09. 23:07:42

Soha nem értettem, hogy Miért Gyurcsany az ördög. A Viktorhoz képest ártatlan szűzlány!

Ad Dio 2013.10.09. 23:16:27

@Pszt!:

Szerintem nem ugyanaz a mozit nézzük.

Hubert József 2013.10.09. 23:33:15

@Pszt!: egyik szomszédja se lennék. nem annak a típusnak tűnnek, akik kölcsönkérik a gereblyét és vissza is hozzák...

Napkutya 2013.10.09. 23:39:25

Uraim,

Ha Gyurcsány vagy Bajnai nyúlta volna le a cimboráknak meg a családnak a fél országot, magánnyugdíjastól, takarékszövetkezetestől, trafikostól, BKV-s-tól, tőzegbányástól, akkor MIT mondanának róla most a népek?

Mert, lássuk be, a politikus vajda megtette!

Bajnai esetében: Mostanra már lenne Baján kisvasút? Stadion?
Sőt, lófaszt: dunai tengeralattjáró támaszpont???

Mennyire lehet még hülye a magyar választó????

Épp Baján tesztelik!

Csak gratulálni tudok annak a városnak, ha még mindig a FIDESZ szopatja. Egy biztos, nem kell oda egyetemet telepíteni.

mrZ (törölt) 2013.10.09. 23:40:10

Attól hogy ezerszer lekaraktergyilkoljátok a ferit, még nem lesz halott.
Pont az az érdekes benne hogy ennyien féltek tőle, ilyen emberekre van szükség nem pedig seggnyaló fidesz/kdnp bohócokra.
A te nyekergésed meg kisértetiesen hasonlit a monoteisták ördög fóbiájára, sok olvasással/gondolkodással sikeresen gyógyitható.

Sírköves Slomó 2013.10.09. 23:41:10

@Napkutya: Ez az amit a ballibek nem értenek.

Ha Orbán lophat, őket hogyhogy elkergették ugyanezért? És tényleg nem értik, pedig egyszerü.

Napkutya 2013.10.09. 23:46:15

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: Hát ezt a bejegyzést spec. én sem értem.
A népek AZT szeretnék, hogy a FIDESZ lopjon?

Vagy mit szerettél volna ezzel mondani?
Mi az egyszerű?

Sírköves Slomó 2013.10.10. 00:05:08

@Napkutya: A népek a fidesznek elnézik a lopást. A ballibnek pedig nem.

Éspedig azon egyszerü oknál fogva, mert nekik mind1. Ők nem kapnak a koncból, csak annyit várnak el, hogy az ország ne legyen csődben, legyen munkájuk, és hihessenek valamiben(nemzeti, keresztény ideológia).

Ezt pedig csak az egyik párt szállítja perpill.

Ezen felül a lopás nem érdekes, engem sem érdekel. Mi közöm hozzá?

Jhonnyq 2013.10.10. 00:12:01

Ha Gyurcsány feltámad,akkor fel lesz támadva...
Szerintem :)

Jhonnyq 2013.10.10. 00:17:46

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:
Ezt a példabeszédet hol olvastad?
Ez benne van az Orbán próféciában?
Na most te vagy a prédikátor vagy a hívő?
Csak érdekelne a fasz melyik oldalán állsz?
Vagy neked mindegy,hogy szopsz vagy szopatsz?

Sírköves Slomó 2013.10.10. 00:24:16

@Jhonnyq: Nekem sem öröm, hogy erre nincs értelmes riposzt.

Ez a kőkemény valóság.

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2013.10.10. 00:38:51

Elfogták az ároktői nemzetközileg kőrözött bűnözőket!

Orbán meddig bújtatod a szotyolatársad, a Hernádit?
Megint szégyent hozol a hazára!

Orbán környezetében keressék, lesz siker.

Miért nem mer kiállni, ha tiszta....?

Megint szép, kereszténydemokrata, nemzeti, magyar, Cöf-ös szarháziság, a törvények be nem tartása.

Orbán banda takarodj!

Baloldali érték 2013.10.10. 05:20:43

"az újkori magyar politikai élet leghatékonyabb és leghatásosabb karaktergyilkosságának az áldozata"

Nem karakter"gyilkosság" hanem "öngyilkosság"
Nem áldozata hanem elkövetője.
És magával rántotta a pártját is.

Egyébként nagy köszönet neki, hogy padlóra küldte az egész balliberális oldalt.

kistukesz 2013.10.10. 06:04:03

Az Orbán/fidesz pedig a kétharmadba bukott bele! Nem voltak képesek felülemelkedni önző emberi tulajdonságaikon.
Sajnos!
Sajnos, mert függetlenül attól, hogy melyik pártról van szó a történelmi jelentőségű kétharmados (bár csak a választáskori érdektelenség miatt lett meg) többséget önös érdekeikre használták.
Ki lesz/legyen utánuk?
Nem tudom, de akárki lesz, el kell venni tőle a jogot, hogy fehér-egérnek nézze az embereket!

nu pagagyí 2013.10.10. 06:25:39

Gyurcsány csak abban hibázott, hogy tévesen mérte fel a pártján belüli erőviszonyokat, ezért nem volt sikeresebb politikus.
Az pedig hosszabb távon előnyére szolgál, hogy kik kenték rá a szart: a magyar társadalom és politikai élet pöcegödrének olyan élősködői mint az ájtatosságból diplomázó semjénzsóti, a közpénzből saját stadiont építő felcsúti földbirtokos, Puch elvtárs a szoci korrupció felelőse, a Fidesz Vona-féle fasiszta frakciója. A meghülyített emberek előbb-utóbb rájönnek, hogy nincs tényszerű alapja a felkorbácsolt irracionális gyűlöletnek Gyurcsánnyal szemben, bár mindenkinek nehéz saját ostobaságával szembenéznie. Gyurcsánnyal a demokrácia bukott meg, a felkorbácsolt gyűlölet hullámán pedig belovagoltak a hatalomba a minden erkölcsi gátlást nélkülöző tolvajok, félművelt idióták, verőemberek, mocskos szájú hazudozók. Gyurcsány utálata tehát mérce, saját hülyeségünk mércéje.

midnight coder 2013.10.10. 06:53:49

Ember ennek az országnak Szálasi óta nem ártott annyit mint Fletó és Megyó. Kb. az utolsó lehetőségünk lett volna arra, hogy kimásszunk abból a szarból amit 40 év alatt az MSZP produkált amikor még MSZMP-nek hívták, ha 2002-ben nem Megyóék nyernek. Az eredmény 8 elvesztegetett év, olyan korban amikor volt lehetőség növekedni. Lásd amit a szlovákok produkáltak 2002 és 2008 között. Ma senki sem szárnyal, nekünk pedig ráadásul itt van az a derakas kis államadósság, amit Fletóék hagytak itt nekünk.

Ad Dio 2013.10.10. 06:57:39

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:

Engem érdekel a lopás, és AZONNAL lecserélném a fideszt egy jobbra, de perpill ilyen nincs. Az ellenzék a kormányképességet sem üti meg.

midnight coder 2013.10.10. 06:58:20

@kistukesz: Ha te vagy egy családfő egy olyan családban ahol van havi 10 ezer forint törlesztőrészlet, 200 ezer rezsi és kaja és mellé 200 ezer nettó fizetés, akkor sokkal könnyebb helyzetben vagy, mint ha a rezsi és a nettó fizu ugyanennyi, de van havi 50 ezer törlesztőrészlet. Kb. hasonló a helyzete most Orbánnak, Megyóhoz és Fletóhoz képest.

midnight coder 2013.10.10. 07:07:40

@Napkutya: Ja. Mert Fletónak a milliárdját a legyek hordták össze, és Bajnai is szorgos kőfejtéssel szerezte a vagyonkáját. Ne hülyéskedjünk elvtársak.

Amúgy, ha több eszed van egy csirkénél, akkor kb. át tudod látni, hogy a te manyupod lényegében államadadósság átcsoportosítás volt, és az elvonása pedig visszacsoportosítás. Anno amikor a manyup-ot létrehozták úgy csinálták, hogy a felosztó-kirovóból áttettek 8%-ot a te számládra. Ezzel egyidejűleg pedig a költségvetésből pótolták a kiesett 8%-ot, hogy a FK se boruljon meg. A költségvetésből hiányát pedig állampapír kiadásával pótolták, amit már jó ideje a manyupoknak kellett felvásárolni. Jó buli mi ? Ja, annak aki ilyen pénztárat üzemeltetett, mindenki más csak bukott rajta, különösen te, mivel az egész buli a te számládra ment. És persze ez ahhoz is hozzájárult, hogy papíron magasabb lett az államadósság, ettől rosszabb a hitelképességi besorolása állam bácsinak, amitől a hitelek fizetésére felvett újabb hiteleket még drágábban vesszük fel.

A BKV pedig nem a FIDESZ alatt lett csődtömeg, azok a buszok amik ma 40 évesek, három éve sem voltak újak. És persze mintha a BKV is az MSZP egyik kifizetőhelye lett volna anno, ahogy voltak érdekes dolgok máshol is, Pl, motorvonattender ha már a közlekedésnél tartunk. Szóval, elég vicces az amikor a baloldal vádolja lopással a jobbot. Az előző ciklusokban kb. minden hónapra jutott egy botrány a kakaóbiztos számítógéptől a 400 ezer forintos postásbiciklikig. És ami kipattant az kb. a jéghegy csúcsa volt.

Mária 2013.10.10. 07:43:31

"Gyurcsány az újkori magyar politikai élet leghatékonyabb és leghatásosabb karaktergyilkosságának az áldozata, és ezen az sem változtat, hogy a kivégzéshez ő szállította a muníciót, csapatának tagjai álltak a kivégző osztag soraiban, az ellenfélnek még a hulla eltakarításával sem kellett bíbelődnie, hiszen az elvtársak a sírt is kiásták, sőt, előzékenyen be is temették a vérengzés után"

Így igaz.

Jobbféle diktatúrákban a takarítóbrigádot is utánaföldelik az áldozat után.

2013.10.10. 08:33:59

@midnight coder: Szeretném leszögezni, Gyurcsány alatt sokat vesztettünk. De az is tény, hogy mindenben alulmúlja azt a nyolc évet a mostani 3,5 év.
Az adósság sem csökkent, gazdasági fejlődésünk a többi európai ország alatt, beruházás csökken, az export és a gdp egyenesen arányos a német alakulásával. Tudod, az a német, amelyiknek a fasizmust köszönhettük, akitől el kell szakadni, és kelet felé nyitni. Magyarország a szakadékban zuhan, egyetlen kötél tartja , a német. Ezt köszönheted Orbán Viktornak.

2013.10.10. 08:36:24

@midnight coder: Ha megnézed az államadósság alakulását, kiderül, hogy akkor nőtt drasztikusan, amikor fel kellett venni az IMF hitelt. Tudod, világválság. Namost: azóta azt visszafizettük, mégis, az államadósság ugyanannyi, mint amikor Orbán átvette az irányítást! Tehát több, mint amennyi Gyurcsány / Meggyessi számlájára írható.

2013.10.10. 08:44:01

@midnight coder: Ja, annak aki ilyen pénztárat üzemeltetett, mindenki más csak bukott rajta, különösen te, mivel az egész buli a te számládra ment. És persze ez ahhoz is hozzájárult, hogy papíron magasabb lett az államadósság, ettől rosszabb a hitelképességi besorolása állam bácsinak"
Hülyeség. Nem azért kell felvenni hitelt, mert a nyugdíjalap lyukas, aszért, mert az állam rosszul gazdálkodik.
Abba is gondolj bele, hogy a manyup pénzek egy részét állampapír vásárlásra kellett fordítani. Márpedig ez fix vásárlást jelentett az állampapírpiacon, ami államdó keresletet jelentett, tehát az árfolyam alacsonyan volt tartható, és ráadásul az állam szabhatta meg a kamatokat.
Ellenpélda: tavaly 11%-on is sikerült eladni államkötvényt, sőt, volt olyan, hogy nem vettek egy darabot se!

valaki senki 2013.10.10. 08:57:41

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: Értem a gondoltamnetedet, csak nem fogom fel! Miért kellene BÁRMELYIK tetűnek is elnézniazt, hogy masszívan lop? Egyébként meg, ha a egy kicsit többet figyelnéd a valóságot, tudhatnád, hogy nem lett jobb az élet, a szegények száma szolidan megduplázódott az eltelt 3,5 év alatt. Ennek a válságon, és az eladósodottságon túl, a szar gazdaságpolitika is bőven az oka. Sajnos, ez a helyzet, a többi meg PR, meg kommunikáció.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2013.10.10. 09:02:03

Ha Fletónak ennyire reménytelen a helyzete, akkor miért van az, hogy mindkét oldali politikai "elit" retteg tőle, mint ördög a tömjénfüsttől? Talán benne látják azt a személyt, aki ha újra hatalomra jutna, szétcsapna köztük és elszámoltatná mindkét oldal mutyijait? :)

blah 2013.10.10. 09:19:40

egy két lényeges dolog Gyurcsánnyal kapcsolatban: nem volt rossz politikus, Orbánt simán lealázta ha vitára került a sor. (érdekes, hogy orbánt meg istenítik miközben jól mérhetően hülyébb ennél a "bukott" embernél) ott hibázott, hogy alábecsülte a pártja dörzsölt, hataloméhes, sértődött kommunistáit. az is azért jól megmutatja a magyar társadalom defektes mivoltát, hogy miután - bár azt hitte zárt körben - szakítani akart a magyar politikai életben általános semmittevéssel és hazudozással a "nép" vagy inkább birkahad kiutálta egyetlen szimpatikus megnyilvánulásáért. de most őszintén, milyen hülyének kell ahhoz lenni, hogy valaki akkor vegye észre, hogy a politikus lop csal hazudik? ugye a jelenben is láthatja mindenki, hogy miben különbözik az orbán bandája gyurcsányétól. azon kívül, hogy gátlástalanabbak semmiben. na most ismét az istenadta nép felé fordítom a puskát: ti bazdmeg tényleg ennyire hülyék vagytok? ha valaki százszor százfélét ígér nektek akkor századszorra is hisztek neki csak azért mert nem mondja ki a nyilvánvalót, hogy hazudik? ezeket az embereket el lehetne adni bagóért olyan hülyék... aztán meg csodálkozunk, hogy itt tart az ország. csodaváró barmok.

nu pagagyí 2013.10.10. 09:35:31

@midnight coder: Van egy különbség, az előző garnitúra korrupt figurái a megvalósult létesítmények túlárazásán gazdagodtak, a mostani az egész erre fordítandó összeget viszi, a hiányt pedi virtuális beruházásokkal pótolja. Van hasonlóság is, akik az előző ciklusokban loptak ugyanazok a pofák, mint akik most lopnak. A személyek nem változtak, csak más pártot szolgálnak. Ahogy ennek az országnak nincs két szakértő-gárdája, úgy a korrupciótól fertőzött réteg is közös. A tényleges hatalom csak a lopás mértékét kontrollálja, a mostani pofátlanra állította a mércét.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.10.10. 09:40:20

Gyurcsány fiatal ember lett volna esélye, ha elmegy vagy 10 évre 2008ban a politikából (Eu, Amcsi, vissza a biznyicbe, könyvek írása stb), de sajnos annyira szeret szerepelni, hogy nem tudta/tudja visszafogni magát és folyamatosan gyilkolja a saját karakterét.

Így viszont még a lehetőségét is elrontotta, hogy valaha visszatérhessen.

Pedig van példa az elbújásra. 2002-2010. Orbán sokkal okosabb volt, 2002ben gyakorlatilag visszavonult hagyta dolgozni a polgári köröket, 2006 után még jobban, szinte be se járt a parlamentbe, csak évi 1-2 nyilvános beszéde volt, más volt a frakcióvezető, nem vitatkozott SENKIVEL, de lebegtette, hogy nála a bölcsek köve folyamatosan, így szép lassan elhitték az emberek, hogy igen ő kell, meg elfelejtették, hogy milyen is valójában.

gombaszakértőke 2013.10.10. 09:57:22

Nem ismerem Csurcsány Ferencet. De ha nézem a műsorait, akkor végtelenül egyszerű emberként a következő merül fel bennem. Ez a fickó egy pojáca, exhibicionista őrült.
Erre két lehetséges ok is van.
1. Ilyen.
2. Ilyennek csinálják meg, mert ez kell a "népnek", ez a karakter.

Nem tudom melyik a kellemetlenebb. Ha Feri ilyen, akkor nyilván szegénykém nem tehet róla, de elképesztően kinyitja a bicskát az ember zsebében.Akkor inkább kussoljon, ahogy doggfather írta előttem, menjen el egy vidéki színházba karakterszínésznek. Ha megcsinált karakter, akkor meg az a durva, hogy valószínűleg én vagyok valahol a körön kívül, valószínűleg azzal a másik 27 emberrel, aki nem nézi az éjjel-nappal budapestet, a győzikesót, és nem szeretni dopement, és utálja, hogy a tehetségkutatókban csomóan k@&va hamisan énekelnek, és elege van már mind az mszp-ből, mind a fideszből, miépből, stb...vagyis ugye ezek mind egy cég, tehát az egész mai magyar politikai konstellációból, Mutyisztánból. Ha ez utóbbi igaz, akkor nekem nincs helyem a mai kispolgári politikai életben.
Hát elnézést a sok rajongótól, remélem nem külditek rám az ávéhát, vagy a rohácsot.

mézescsók 2013.10.10. 10:57:24

Nem kéne lebecsülni azt a szimpatizánsi kört, akik az "utolsó kenetért" mentek oda. Az a korosztály ugyanis még elmegy szavazni és zömében kisakkozható, hogy kire, továbbá mozgósítható rendezvényekre. Szemben az ifjabb korosztállyal, amelyiket eléggé apolitikusnak tartok. Mindezzel együtt nem gondolom, hogy Gy. F. pártja jövőre megrendíti a kis magyar világot, pedig nagyon jót tett/tehetett volna már az elmúlt 3 évben is egy épeszű, nem belülről egymást kicsináló, űtőképes ellenzéki párt.

Sírköves Slomó 2013.10.10. 12:46:14

@valaki senki: 'Miért kellene BÁRMELYIK tetűnek is elnézniazt, hogy masszívan lop?'

Mert elnézed. Mert a nép ilyen. Idejössz, hörögsz egy sort, hazamész, befizeted az adót.

Ugyan már, szerinted érdekelsz bárkit?
süti beállítások módosítása