Nektek Mohács kell

Hubert József 2013.11.18.

Párt-politikai állásponttól függetlenül rettegéssel vegyes döbbenettel szemléli a társadalom a baloldal haláltusáját. A velünk élő múlt pártjának tagsorán kívül tökéletesen nyilvánvaló tény, hogy jóérzésű ember a déribalázs és törökzsolthoz hasonló, politikai hullákból felszálló dögletes bűzre még befogott orral sem szavaz. Gyurcsány Ferenc? Ugyan, kérlek. Együtt-PM? Az idő múlásával egyre kevésbé tűnik hihetőnek, hogy a balliberális oldal megmentőjeként várt Bajnai-stáb egyáltalán tudja, hogy mit akar. Már úgy értem, hogy a szavazatainkon túl mit akar.

török-zsolt-atv-3.jpg

 

Nem kérdés, baloldalra szükség van. Valódi versenyt akarok látni a szavazatomért. Más különben nem tudom és nem is vagyok hajlandó elhinni, hogy nem titkos 30-70 paktumok irányítják az országot. Ebben az egyben nem lenne szabad összekülönbözni bármelyik oldalnak a másikkal: a demokrácia attól működik, hogy a vörösök az ügyek nagy részében pont fordítva gondolják, mint a narancsok. És ennek hangot is adnak. Értem én, hogy ez a végletekig megosztja a magyar társadalmat, de egyfelől ez legyen a magyar társadalom baja, más felől pedig ezt majd mi, magyar társadalom szépen lerendezzük. Egymás között, felnőttek vagyunk, ugyanis. Az adná meg ország számára a kegyelem döfést, ha politikusaink mindenben egyetértenének. A vita, az nagyon kell, így egyáltalán nem kérdés, hogy olyan baloldalra van szükség, amelyik bátran neki megy Orbán diktatúrába hajló kormányzásának és nem egy Peyer Károly-féle megélhetési bűnbandára.

 

Egy politikusnak attól van zamata, hogy ha kell, inkább választja az éhezést és börtönt (nem mintha ez a mostani gárda közül bárkit is komolyan fenyegetne) a véleményéért, de nem alkuszik meg. Az a pitiáner marakodás, amit a baloldal prominensnek nevezett figurái a kamerák előtt játszanak el mindennap, a modern kori magyar történetírásból egyetlen dologhoz hasonlítható csupán: Orbán 'szélkakas' Viktor megtéréséhez egyháza és a jobboldal szent kebelére. Az is, ez is, arról szól, hogy tovább lehessen tömködni a házi zsíros bödönt a Parlament folyosóin legyeskedve.

 

Éppen ezért nézek várakozással a 2014-es választások elé. Eljő, ha végre eljő a tisztító termonukleáris tűz, amire úgy várunk. Az egyetlen reményünk, hogy az MSZMP droidgyárában acélozódott parazita baloldalnak írmagja sem marad. Mesterházy, a közröhej tárgyát képző Vének Tanácsával, dékával, E14-gyel együtt száll alá a vokstalanság purgatóriumába, de úgy, hogy hírmondó se maradjon belőlük. Nettó károkozók vagytok elvtársak, ez a sajnálatos igazság. Hullanak a könnyek, miközben ezeket a sorokat írom, de eddig senki nem bizonyította hitelt érdemlően, hogy ez másképp lenne. A legkevésbé éppen ti, akiknek pedig a leginkább kellett volna.

 

A politika nevű vallásban minden kampányidőszaki hazugság, zsigerekig hatoló verbális karaktergyilkosság és aljas manipuláció alól csak a választási győzelem ad feloldozást. Márpedig ez a veszély benneteket kevéssé fenyeget. Tovább megyek: nem csak, hogy képtelenek és alkalmatlanok vagytok megtalálni a kijáratot, de - a lassan évszázados gyökerekre visszanyúló kapcsolati tőkének hála - helyet sem hagytok a próbálkozásoknak. Nem mintha lenne ilyen, de amíg ez a garnitúra ül ott és úgy, ahogy, addig kérem alássan, nem is lesz a 4K!-féle bohózatnál komolyabban vehető akármi is. És ezen nem változtat az sem, hogy éppen aktuálisan a garnitúra melyik fele van alul és melyik éppen fölül.

 

Olyan ikeás kanapé ez, amit már nem lehet toldozni-foltozni. Foszló szövetek, hiányzó láb, kiállnak a rugók. Kukába vele, lássuk az újat.

 

1. Szakítani kell a filozófiai értelemben vett gyakorlati materializmussal. "Nem több-é az élet hogynem az eledel, és a test hogynem az öltözet?" - kérdezte egyszer valaki, aki tény, nem kifejezetten számít olvasott írónak a baloldal és társult köreiben. Érdemes ugyanakkor megszívlelni. Fel kell számolni azt az ismert erdei körökben általános tévképzetet, hogy Magyarországon a gazdaságpolitikával választást, választásokat lehet nyerni. Ha ez így lenne, Matolcsy rég elintézte volna az Orbán kormányt, kétharmad ide vagy oda, az első fél évüket nem élték volna túl. Azt, hogy Gyurcsány maga se kapott volna második lehetőséget, saját maga ismerte el. A piros kocka korszakában sem a mély szakmai munkával megalapozott, komolyan vehető gazdaságpolitikai program hozta össze plusz százalékokat. Tévedés ne essék, nem a szakmai politizálás ellen beszélek, sőt. De kapufák kapufája azt gondolni, hogy a nemzetközi összehasonlításban egyébként valóban siralmas gazdasági adatok láttán a magyarok többsége majd meggondolja magát, és elzavarja Orbánt.

 

2. Hazaszeretet. Ideje rádöbbenni, hogy a nép, és főként a fiatalság többet vár annál, hogy piros-fehér-zöld színű szalagokkal aggassák a politikusaink tele a színpadot évente kétszer, meg az aktuális politikai formáció nevébe beleszuszakoljuk a magyar jelzőt (is). Vagy még azt sem. Tetszik, nem tetszik, de helyzet az van: a magyar nép kezdi újra-felfedezni önállóságát, és teljes joggal sérelmezi, ha a politikusai önnön (vélt vagy valós) középszerűségét és kicsinységét vágják a fejéhez. A "kicsi, nyitott gazdaság vagyunk, nem tehetjük meg" kezdetű érveléseket jobb elfelejteni, de legalábbis a szakmai stábok négy fal közt zajló egyeztetéseire visszaszorítani. Legyünk őszinték. Nem kell isteníteni a nemzetet (nehéz is lenne), de azt el lehet ismerni, hogy ezer egynéhány száz év alatt letett néhány valóban elismerésre méltó dolgot az asztalra.

 

3. Megpróbálom leírni térd-csapkodós röhögőgörcs nélkül, de ez egyszer meg lehetne próbálni a népet szolgálni. Muhahaha. Igazán ránk férne egy kis változatosság, így 25 (1100) év távlatából is. Ismétlem: ne a pártkassza, haver zsebe, saját pénztárca meg a Nokiás-viszkis doboz lebegjen a szemek előtt. Rendben, ne kergessünk teljesen reménytelen illúziókat, legalább a hangsúlyokat módosítsuk. 0-100 helyett legyen 50-50 a népérdek-saját érdek mérleg. Jutna is, maradna is.

 

4. Kényes kérdés, de erről is beszélnünk kell, ugyanis hitelesség nélkül mindez nem fog menni. Már pedig ez hiánycikk a magyar politikai életben. És sajnos a hitelességet ebben a műfajban névhez kötik, márkanévhez, vagy politikus nevéhez. Ezzel a gárdával tehát nem fog menni, valódi új arcok kellenek, komolyan vehető új pártokkal. Persze, mintha lenne erre bármi remény...

 

Ez van elvtársak. Tessék felállni, lehet kezdeni csomagolni. Ha rajtatok múlik, nem 2014-ben, de 3986-ban sem lesz baloldali kormánya Magyarországnak.

Címkék:mszp gazdaság kormány választások Magyarország 63 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szintiszta.blog.hu/api/trackback/id/tr485639150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hubert József 2013.11.17. 22:16:48

Első!!!

Elöljáróban szeretnénk annyiban irányítani a kommentek menetét, hogy nem a mai pártpolitikában gondolkoztam, amikor megírtam a cikket. Ez egy teljesen elméleti felvetés, nem látok és nem is tudok olyan formációról, ami akár nagy vonalakban is bármi hasonlóra készülne. A hangsúly egyébként is a helyzetértékelésen van.

komplikato 2013.11.18. 12:22:56

Az írás jó, de nem lehet komolyan venni, ha ezeket a szerencsétlenkedő pártokat képes baloldalinak nevezni bárki is. Itthon nincs baloldal, néhány nem túl életképes vadhajtáson kívűl. Sajnos jobboldal se ... ettől még a bejegyzés (sajnos) igaz.

Sinistroll 2013.11.18. 12:30:36

Még egy csodaváró bejegyzés.
Most nem azért - de már így is sokkal több pártunk van, mint ahány lehetséges alternatíva áll előttünk. És ezek a pártok eléggé eltérő hangszereléssel, sőt tartalommal lépnek fel. Nehogy már valaki erről ne találja meg azt, amelyikkel többé-kevésbé azonosulni tud.
Ez a "mind hülyék vagytok, kisapáim" típusú érvelés kissé unalmas. És egyébként szigorúan véve nem is igaz.
No mindegy.

dr Smittpálelnökúr 2013.11.18. 12:37:20

Ez csak egy szokásos picsogás. Jaj, nem csinálnak semmit, jaj, ezek nem alkalmasak semmire.

OK, nem alkalmasak. De egy javaslat esetleg, hogy mégis mivel lenne elégedett a kedves posztoló?

Kivlov 2013.11.18. 12:39:25

marakodnak a koncon... :D

♔bаtyu♔ 2013.11.18. 12:41:48

3 éve mondom a ballibsiknek, hogy Bajnaival rábasznak, de ezek olyanok mint a birkák, ha rámutatsz egy lovaskocsira, hogy mától kezdve az lesz a ballibsi főnök, azt követik, mert egyik sem meri azt mondani, hogy Bajnai tehetségtelen.

Orbán a jobboldalon sehol nem lenne, ha olyan lenne mint Bajnai.

Fullánkos Algol 2013.11.18. 12:50:07

@Fullánkos Algol: Az egykori Lenin-fiúk pedig manapság a jobbik körül csoportosulnak, mint pl. az Egykori Zagyva György ezen balra fent: kuruc.info/galeriaN/egyeb/zsidokomm1.jpg

zsg? 2013.11.18. 12:53:01

Ha képesek lennénk kilépni a hazai pártpolitika kategóriáiból, akkor a hazai választók nagy része villámgyorsan realizálná: nem azért baloldali érzelmű, mert a baloldal teljesítménye vonzó, hanem azért, mert a magát jobboldalnak nevező bűnözőcsoport olyan mértékben visszataszító, mint egy ötnapos vizihulla. Az alapvetés súlyosan igaz. A magyar baloldal töketlen, beszari, megélhetési mauzóleum. Ha rájuk gondolok, akkor sokáig kell agyalnom, hogy egy pozitív jelző eszembe jusson. Ellenben az, hogy tudás, tehetség és akarat ellen évtizedek óta beoltott, gerinctelen, korrupt alakok halmaza, na az az elsők között jut eszembe.

Ha képesek lennénk kilépni a hazai pártpolitika kategóriáiból, akkor a hazai választók ugyanezen része villámgyorsan realizálná: ő valójában egy jobboldali beállítottságú ember, aki hisz (hinni szeretne) az egyéni boldogulás, a tehetség és munka erejében, ezzel párhuzamosan súlyosan korlátozná az eltúlzott mértékű, elkényelmesítő állami paternalizmust.

Ha képesek lennénk kilépni a hazai pártpolitika kategóriáiból, akkor .... De nem tudunk. Ezért van nekünk veres jánosunk, matolcsynk, lázár jánosunk, leisztingerünk, habonyárpink, simicskánk, kóka jánosunk és még sokan mások. Mert önálló véleményalkotás helyett mi mindig az elénk tett kevésbé rosszra szavazunk. A kevésbé rossz pedig egy folyamatosan és egyirányban változó kategória: ugyanazok a szereplők egyre rosszabbak, egyre büdösebbek, egyre penészesebbek, egyre emészthetetlenebbek. De a magyar választó az elétett étlapon nem képes túllépni, még akkor sem, ha az étlapon a levesek alatt csak trágyát, a főételek között pedig csak szart talál. A gondolkozni, pláne önállóan cselekedni képtelen választó számára az egyikük mindig kevésbé gyomorforgató, mint a másik. Így ismét szart eszik, teli pofára, és igyekszik jó pofát vágni hozzá.

A gondolkozni, pláne önállóan cselekedni képes választó pedig ezt felismeri, vesz egy repülőjegyet és elhúz innen a picsába.

Kalmár 2013.11.18. 12:55:51

Nem tűnik el ez a baloldal.
Vagy ők indítanak néha egy "új arcot" vagy ha bárki új szereplő feltűnne, ők rástartolnak és vagy rátelepednek, vagy megfojtják.

Ez van.

Ráadásul azok a gazdasági adatok sem olyan rosszak...

Brix 2013.11.18. 12:56:01

Nem a baloldal vívja " haláltusáját ", hanem a pártok egyenlő versenyén és váltógazdálkodásán alapuló demokratikus politikai rendszer, sajnos...
Ha a dolgok így mennek tovább , akkor kialakul a totális egypárti uralom. A fidesz-maffia uralma mindent behálóz az országban, és az legutolsó állami állásról vagy forintról is az állampárt fog dönteni.
A másik oldalon egy gyenge , megfélemlített, szervilis ellenzék lesz, aminek már látjuk jeleit...
A Fidesz minden felett átvette az uralmat Magyarországon: meghekkelte az Alkotmányos viszonyokat, uralma alá vonta a média 90%-át, és a gazdaságban elkezdte felépíteni az állammonopolista kapitalista rendszer alapjait. Sötét jövő vár az országra!

Fullánkos Algol 2013.11.18. 12:56:20

@Fullánkos Algol: Ilyen az amikor valaki a saját örököseire próbálja kenni a saját bűneit.

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2013.11.18. 13:00:07

Elég sokat elárul a baloldali politikáról úgy zusammen, hogy egy ilyen fidesz-kormányzás után csak az Együtt-PM-et, a DK-t meg a 4K-t tudta kitermelni.

2013.11.18. 13:09:00

Sajnos ez a poszt is a százezredik nyafogás a semmin. Béndek Péter legalább csinált egy pártot és könnyen lehet, hogy ő kapja majd a szavazatom, ahogy ez az ellenzék jelenleg áll.

Moin Moin 2013.11.18. 13:09:32

Ez az idézet jut eszembe a posztodtól: "...mely nem akarja a haza kopott bocskorát örökké foltozni, hogy legyen folt hátán folt, hanem tetőtől talpig új ruhába akarja öltöztetni".

Ezt Petőfi írta Arany Jánoshoz, 1847. augusztis 17-én. Elég nagy szégyen, hogy a magyarok 166 év alatt még mindig nem voltak képesek ezt a melót elvégezni!:-)

Persze, tudom: a történelem és a körülmények...:-)

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.11.18. 13:09:40

@♔bаtyu♔:

Bajnai egy irtózatos nagy csalódás. Én támogattam amikor először fellépett, de abszolút tévedés volt.

♔bаtyu♔ 2013.11.18. 13:09:50

@Brix: Alapvetően egy olyan párt kormányoz, aki teljesít is, hiszen ezek képesek hatalmon maradni. De mi ebben a gond? Mennyivel rosszabb a fidesz maffia, mint Hellerék maffiája? Vagy éppen Portikék maffiája, akik mint kiderült, elég rendesen kötődtek az MSZP-hez?

panelburzsuj 2013.11.18. 13:11:02

@Hubert József:
1. Úgy könnyű... :)

2. Fenét nem a mában gondolkodsz. Axiómaként kezeled, hogy a várva várt "jó minőségű" pártnak a baloldalon kell megjelennie - de csakis azért, mert az általad is fölleltározott három talicska majom baloldali címkéket aggatott magára.

MACISAJT 2013.11.18. 13:11:39

" Ezzel a gárdával tehát nem fog menni, valódi új arcok kellenek, komolyan vehető új pártokkal. Persze, mintha lenne erre bármi remény..."

Milen érdekes...
Hiszen az orruk előtt van az LMP,pláné a megtisztított , karácsonytalanított része ...
se korrupció, se felróható múlt, nemzetárulás is módjával( bár a kohn-bendit, rebecca harms -féle társulás azért ciki).
És mégis, komolyan nem veszi őket számba, a bejutás szélén billegnek.

Az igazság az, hogy az LMP jelenlegi, megtisztult vonulatáért drukkolok hogy bekerüljenek a parlamentbe 2014-be, egy kicsi , tisztességes, nem korrumpált/rovott múltú pártra szükség lehet bármikor, akár tartalék, kisebbik koalíciós partnerként is...

♔bаtyu♔ 2013.11.18. 13:12:31

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Ezt én soha nem értettem. Egy samesz, aláíróember, de ahogy megszólal ez egyből le is jön. Ideülsz ls mindent aláírsz amit eléd teszünk, cserében megvédünk. Normál esetben a sitten kellene csücsülnie megbízóival együtt régi ügyei miatt.

feryke 2013.11.18. 13:17:52

nem értem ennyi hazudozás után a baloldalt éltetni azért nem semmi Nem ezt várták az emberek BEKERÜLNI A PARLAMENTBE CSAK EZ SZÁMÍT na látod ennek van vége az ÉN szavazatommal többet nem fognak az biztos ezek NEM IS BALOLDALI PÁRTOK MAJD HA VISSZASZERZIK A SZAVAHIHETŐSÉGET akkor lehet szavazat addig NEM

Kalmár 2013.11.18. 13:18:29

@Brix: Népszava, Népszabadság, Hvg, Magyar Narancs, Index, Origo, Atv, Klubrádió,

Szóval ideírnál 90 kormányközeli médiumot?

Sírköves Slomó 2013.11.18. 13:18:38

'Fel kell számolni azt az ismert erdei körökben általános tévképzetet, hogy Magyarországon a gazdaságpolitikával választást, választásokat lehet nyerni. Ha ez így lenne, Matolcsy rég elintézte volna az Orbán kormányt, kétharmad ide vagy oda, az első fél évüket nem élték volna túl.'

Ez elég vicces mert Matolcsy érdeme az EU átlagnál sokkal jobb, mára eredményeket hozó válságkezelése. Meg lehet nézni mi van ott ahol a Bajnai féle IMF receptből főztek.

Sírköves Slomó 2013.11.18. 13:22:06

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: Mondjuk az tény hogy CSAK gazdaságpolitikával nem lehet választást nyerni, hiszen akkor 98 óta csak fidesz kormány lenne.

Ehhez kellenek a rezsicsökkentés féle butaságok, meg a nem 100% lopás.

Emiksz 2013.11.18. 13:35:45

Nem értem ezt az emeszempézést. A jelen mszp vezetésben talán ha öten tanulták meg megkötni a vörös nyakkendőt, a többiek megragadtak a kisdobos címnél, mire jött a gengszterváltás. Mesterházy nincs még 40 éves. Harangozó Tamás talán 35 se.
Amúgy a Nokiás Viszki meg dobozostól megbukott a bíróságon, mindkét vallomást visszavonták, mert hogy kényszer hatására tették anno.

Kalmár 2013.11.18. 13:35:48

Szonda Ipsos

január-november
Fidesz 41%-51% +10%
Jobbik 12%-13% +1%
Mszp 32%-26% -6%
Együtt 9%-4% -5% (áprilistól)
LMP 5%-2% -3%
DK 3%-3% 0

Szóval, ha ekkora a diktatúra, akkor miért tetszik egyre több embernek?
Ajjaj, lehet, hogy hazudik balliberális oldal?

Hihetetlen lenne.....

Hubert József 2013.11.18. 13:37:51

@zsg?: Azért ez az ország kitermelt már néhány nagy formátumú politikust is. Igaz, nem az elmúlt évszázadban, de azért akadt itt Kossuth, Deák, Széchenyi... A remény hal meg utoljára, abban pedig teljesen biztos vagyok, hogy aki ma innen elhúz, az 30 éves időhorizonton saját maga alatt vágja ki a fát, az országról nem is beszélve.

Sírköves Slomó 2013.11.18. 13:40:03

@Kalmár: Ez azér van, mert a ballibek ravaszul a bizonytalanok közé bújtak el, onnan mennek tavasszal rohamra.

czjanos 2013.11.18. 13:41:51

Jobboldali párt a Jobbik (radikális szélsőjobb), baloldali párt a Thürmer-formáció (békés szélsőbal).
Az összes többi vegyes vágott savanyúság.

belekotty 2013.11.18. 13:56:29

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: Több kommentben sem zsidóztál. Biztos jól vagy?

Bambano 2013.11.18. 13:58:35

A helyzet szerintem egyszerű, mint a faék.
- az mszp-nek van infrastruktúrája, tehát ők képesek lennének a háttérmunkát biztosítani a nyeréshez, érthető módon ezt nem akarják átadni másnak. az mszp-nek ezenkívül megvan még a nagymamás fílingje, ahol a prominensekre akkor se szavazna a többség, ha lehet a patikában botoxot kapni, ha meg nem, akkor meg széthullanak, mint egyszeri túlmozgásos a választási zakó után
- ott van Bajnai, aki az egyetlen a mezőnyben, akiről 5 perc alatt nem mondja ki a választó a végzetes verdiktet. csak nincs hozzá infrastruktúrája. bajnai menedzsernek, miniszterelnöknek jó lenne, csak kampányarcnak meg politikusnak nulla.

ezen megy a huzakodás, hogy akkor most a frontember és miniszterelnök jelölt a fontosabb, vagy az a rengeteg ember, aki a piszkos munkát elvégzi.

és akkor ott van még a fletó, akit mindenki a háta közepére kíván, mint ablakos tót a seggreesést, de legalább annyi karizma van benne, hogy tőle még mindig hidegrázást kapnak a jobboldalon.

meg egy csomó futottak még levitézlett politikus, pl. Fodor, aki ennyi év alatt nem vette észre, hogy az általuk elbénázott, liberálisnak feltüntetett politika miatt a liberális szitokszó lett az országban. Pedig (szerintem) az nem liberalizmus, amit ők csináltak, az egy kifacsarodott félreértelmezése volt.

szóval kb. három fontos dolog kéne a választásra, ez a három dolog három embernél van, és azon megy a marakodás, hogy ki üti a lola-t-t.

az egyszeri választó meg azt látja, hogy egyrészt nincs megegyezés, másrészt mindegyik mögött olyan holdudvar van, hogy az egyszeri választó inkább a konnektorba pisil, de nem szavaz rájuk.

feketeesfeher 2013.11.18. 14:00:29

Ez az egész poszt a politikából és a demokráciából kiábrándult szintiszta demagógia.

feryke 2013.11.18. 14:03:30

@Kalmár: HA A TÖRÖK ZSOLTOT VESZEM MÉRCÉNEK AKI 1 AZAZ EGY NAP ALATT 5 AZAZ ÖTSZÖR HAZUDOTT MILYEN LEHET A TÖBBI ARRÓL NEM IS BESZÉLVE HOGY JELENTETNEK AZ EU.BA MINT JÓ HAZAFIAK

feryke 2013.11.18. 14:04:52

BOCS JELENTGETNEK helyesen

Bambano 2013.11.18. 14:07:22

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: matolcsynak volt bármi érdeme? kb. hogy nem piszkolta össze az országház előtti teret, de hogy válságkezelésben mélyen a nulla alatt volt, az egyértelmű. Majd a következő 4 évben fog az egész az arcukra borulni, mikor a rengeteg hülye megszorítás miatt elfogyó tartalékok után felborul egy csomó minden az országban.

Milyen remek gazdaságpolitika volt például a tranzakciós adó, annyira remek volt, hogy most vezető fideszes politikusok akarják visszacsinálni. vagy mennyire jó ötlet volt belebarmolni a dohánykereskedelembe, hogy soktízmilliárddal kevesebb adó folyik be mostanában emiatt. ezek mind eltolcsy érdemei.

@Kalmár: egyrészt azért, mert egy csomó embert nem érdekli, hogy diktatúrában él, vagy fel sem fogja, másrészt azért, mert a fidesz döntéseinek voltak nyertesei is, pl. akik most kaptak földet meg traffikot. arról meg, hogy rengeteg ember tönkrement a dolgaikban, meg hogy ilyen elszabadult hajóágyú típusú ideológiai kavargépeik vannak (H.R. monogramra a kiadóba...), nem beszélnek.

Jön megint a Horthy korszak, annak is voltak haszonélvezői. De hogy embereket gázkamrába meg donkanyari halálba küldő tömeggyilkosnak hogy a bánatba lehet szobrot állítani, ezt sokan nem értik, viszont félelemkeltésre kifejezetten alkalmas.

@Emiksz: pedig az mszmpzés teljesen jogos, ott van pl. Pozsgay...

Hubert József 2013.11.18. 14:15:12

@feketeesfeher: semmi bajom se a politikával, se a demokráciával. például ha elolvastad volna a második bekezdésig a posztot, és nem csak az index címlap két sora alapján írnál véleményt, te is látnád.

Atrox 2013.11.18. 14:18:54

@Hubert József: "de azért akadt itt Kossuth, Deák, Széchenyi"

Ezek az emberek anno nem a köz pénzére hajtottak. Nekik biztos megélhetésük és nyugodt hátterük volt, viszont politizálni akartak. Ez így jó is volt.
A mai világban (nem csak MO-n) a politikus lényegében egy olyen munkahlyen dolgozik, ahonnan nagyot lehet szakítani, ha okosan csinálja a dolgokat (ez nem feltétlenül egyezik az ország és lakosainak érdekével). Így eleve másért lesz ma politikus valaki, mint 150 évvel ezelőtt. Ebből következően ma kevesebb az esély egy ilyen kaliberű politikus megjelenésének, a politkára jobban rányomja bélyegét a pénz és az attól való függés.

Hubert József 2013.11.18. 14:20:25

@Atrox: Ez inkább alkati kérdés, mint jövedelmi. Kóka, Gyurcsány és társaik a politikába érkezésük előtt is vígan éltek. A mohóság/kapzsiság az más kérdés, de ahhoz nem kell se gazdagnak lenni, se szegénynek

ob.szerver 2013.11.18. 14:24:57

Hát, nem tudom.

Vannak a közvéleménykutatások és vannak a valódi megmérettetések, a választások.

A nyári-őszi pótválasztásokon a demokratikus ellenzék rendre 20-25%-ot javított 2010-hez képest. Ez annyira a Lendvai utcában sem tetszhetett, mert még annak is szükségét érezték, hogy szétcsaljanak egy tét nélküli, jelentéktelen bajai önkoris választást, és elköltsék rá (némi tűlzással) egy országos parlamentti választás legális költségvetésének a felét.

Az kétségtelen, hogy az október 23-i performansszal ill azzal, hogy a Jókai utcában a fő ellenségnek Gyurcsányt tekintik, a maffidesz kottájából játszanak és ha ezen nem változtatnak villámgyorsan, akkor készülhetnek további 4 év ellenzékiségre.

Mi meg a rablás és rombolás, és az ország leszakadásának folytatására.

Atrox 2013.11.18. 14:32:44

@Hubert József: Ezt tágabban kell értelmezni. Kóka és Gyurcsány lehet, hogy tehetős, de pártbeli és politikai társai nem mind gazdag, és itt mondjuk már 1000 emberről (családról) beszélünk, akik "művelik" a politikát. Széchenyi idejében az országgyűlésban azért az ország leggazdagabb enberei, családai, nemesek ültek. A mai politikusok írtó pitiánerek ebben az összehasonlításban. Például apróság, de ebben az összehasonlításban röhejesnek tűnik, hogy a mai politikus simán megigényel és felvesz mindenféle illetményt, olyat is, ami nem járna neki. Egy ilyen dolgot egy Széchenyi meg sem értett volna.
Az általad felsorolt régi politikusokról elhiszem, hogy az országért dolgoztak (még ha hibáztak is közben és persze akkoriban sem mind volt ilyen), a maiakról ezt képtelen vagyok elképzelni és eddig nem sok bizonyságát láttam. Kevés esélyt adnék egy komoly kaliberű politikus felbukkanására a jelenlegi viszonyok miatt.

Netuddki. 2013.11.18. 14:58:38

Nem illik rugdalni a döglött oroszlánt. De ez egy fideszeseknek falra hányt borsó. A fideszesnek pont ez a lételeme, amíg nyeregben érzi magát ott alázza a másik embert ahol tudja.

De nehogy azt higgyétek különbek vagytok a "baloldalnak" nevezett formációnál:
index.hu/belfold/2013/11/18/az_mszp_es_a_fidesz_egyutt_furta_meg_az_ezermilliardos_csalas_miatt_kezdemenyezett_vizsgalobizottsagot/
A végén együtt, egy cellában fogtok ülni. Na, ez lesz a vége valójában. Nem írom, hogy ha így folytatjátok, mert amit idáig csináltatok az is több évet ér...

zengjen a dalunk fajtárs 2013.11.18. 15:11:58

A baloldal támogatottsága nem racionális döntés kérdése, hanem egy Cavintonnal úgy-ahogy fenntartott elmeállapoté. Ebből vagy a csodával határos megfiatalodás, vagy inkább az elkerülhetelen halál jelent kiutat

Aztán jön majd talán egy új baloldal, amelyik hajlandó felvállalni amit egy igaz baloldaltól elvár a Cavinton nélkül élő ember

konrada 2013.11.18. 15:17:43

@Atrox:
Na ja. Azok mögött évszázadokkal korábban összemutyizott családi vagyon állt, a mostaniak meg még maguk a rablólovagok.;))
...na de pár évszázad, és lesznek majd megint ilyen sokadik generációsaink...;)

Sírköves Slomó 2013.11.18. 15:19:22

@Bambano: Várj ebben a 4 évben is mindig jövőre kellene a gazdaságnak az arcukba borulni, bár az adósság - gdp mára jobb mint az EU átlaga! Matolcsynak köszönhetően.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.11.18. 15:31:24

Párt-politikai állásponttól függetlenül rettegéssel vegyes döbbenettel szemléli "
frászt, röhögve, hátradőlve, popcornt majszolgatva.....elégedettet szemlélem..

patyuka 2013.11.18. 17:06:46

Ahogy mondani szokás – hadd legyek én is közhelyes meg tudálékos – , Dunát lehet rekeszteni a különböző fizetett és önjelölt politikus, elemző, politológus, közíró és még ki tudja, önmagát milyen rafinált terminus technicusszal identifikáló, ám közállapotainkról a frankót mindenképpen csalhatatlanul megmondó – az éppen lereagáltra hajazó – kinyilatkoztatásaival.
Álkérdés tehát, de annál jogosabban pikírozó: ekkora tudással vajon miért is nem ők a politika potentátjai?
Nekem ugyanis egyáltalán nem tetszenek az efféle okfejtések, sőt állítom, kifejezetten károsak az ellenzéki esélyeket illetően!
Pl. ez az írás is - hiába igyekszik a tárgyszerűség látszatot kelteni -, minthogy már eleve prekoncepcióval, előítélettel indít, azaz valójában nem leíró, egzakt tényekre, hanem szubjektív, értékelő állításokra alapozva summáz, címkéz, fitymálja le totálisan az egyáltalán szóba jöhető ellenzéki erőket, utána már hiába polemizál, filozofálgat hosszasan.
Mert vajon azt követően ki a francnak az érdekében és jobbítására teszi?!
Minthogy a Hubert József(ek)nek is csak egyetlen szavazata van, miként bárkinek, kikérem magamnak, hogy ilyen ex cathedra álokoskodásokkal erodálja az enyém hitbeli erejét és a megmaradt kevéske reményünket is!

Szúnyog 2013.11.18. 17:24:28

@Hubert József: Azt a réteget, ahonnan a nagyok kitermelődtek, mert mondjuk gyermekkoruktól szívták magukból a közösség iránti felelősséget, együtt a tisztesség alapnormájával, a kommunizmus kiirtotta.

Szúnyog 2013.11.18. 17:29:35

@Bambano: figyelj! Bajnainál semmi sincs. Ez ideje volna belátni. Ergo, ő az, akire semmi szükség.

Szúnyog 2013.11.18. 17:34:32

@Bambano: 1. Matolcsynak semmi köze a dohánykereskedelmi marhaságokhoz.
2. Horthy sosem volt tömeggyilkos, még gyilkosnak sem nevezhető. Akkor sem, ha ballib csürhe hangosan ordított egy istentiszteletet megzavarva.

Szúnyog 2013.11.18. 17:38:07

@zengjen a dalunk fajtárs: a baloldal támogatásához nem minden esetben kell Cavinton. Elég a származás. Nem egy multis közép-, vagy felsővezetőt ismerek, akinél szóba sem jöhet más az MSZP-n kívül. Mindegyik apja mszmp funkcionárius volt.

Szúnyog 2013.11.18. 17:40:04

@konrada: "Na ja. Azok mögött évszázadokkal korábban összemutyizott családi vagyon állt, a mostaniak meg még maguk a rablólovagok.;))
...na de pár évszázad, és lesznek majd megint ilyen sokadik generációsaink...;)"

Nem lesznek. Ugyanis nincsen meg semmiféle erkölcsi alapjuk, nem kapnak otthonról becsületet, s az ősök sem háborús vitézkedéssel (meg egy kis rablással) szedik össze a vagyonukat, hanem primitív mutyival.

Hubert József 2013.11.18. 17:43:51

@Szúnyog: Benne volt abban Horthy is, vastagon. Aki konkrétan egy nettó tömeggyilkos, méghozzá akkora, hogy nincs párja a magyar történelemben. Akármit hazudozol itt, ez az igazság.

Szúnyog 2013.11.18. 17:45:08

@patyuka: Ez nagyon aranyos. Komolyan. Olyan "demokratikus ellenzékhez" méltó. Meg olyan liberális. :)
Ne írjon az, aki erodálja hitbéli erődet!
Írj többet, szórakoztató!
(Vajon miképp vélekedsz a morgós, meg vastagbőrű, meg varánusz illatú blogokról?)

Szúnyog 2013.11.18. 17:45:44

@Hubert József: Neked is ezek szerint többet kéne tanulnod, mint írnod.

patyuka 2013.11.18. 19:41:11

@Szúnyog: Se nem konkrétan cáfoló, se nem szellemes... Nem tudni hát, hogy az észjátszáson túl vajon mi a fenéért is koptattad a klaviatúrát.
Mégsem javaslom, hogy olvasd újra, próbáld továbbgondolni, mert az, aki akkora baromságot képes állítani Horthyról, mint te; az, akinek idol egy Sztalin által tömeggyilkosként elfuserál nemzetvesztő, az - csak hogy tudd, kár erőlködnöd - számomra eleve vitaképtelen!

Bambano 2013.11.18. 20:01:00

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: nem általában a gazdaságról beszélek, hanem az elhanyagolt hálózatokról, amiken a közműszolgáltatásokat végzik. Egy halom adó lett (söralátét, ugye), amivel a közműcégektől szívják el a pénzt. Hol máshol fogja megtakarítani, mint a karbantartáson, fejlesztésen, beruházáson. Egy hálózat ideig-óráig elgurul karbantartás nélkül, de egyszer összedől, és akkor majd jön a bamba pislogás.

A gdp arányos adóságráta csak egy paraméter, ami a gazdaság állapotát jellemzi. És az kb.semmit nem jelent, hogy nálunk perpill jobb, mint mondjuk azoknál a németeknél, akik most rontották le a görögöknek adott kölcsönökkel a sajátjukat. vagy még most se jobb...

@Szúnyog: szerinted. Bajnai egy kiváló menedzser, aki képes normálisan üzemeltetni nagy cégeket, országokat. Csak ez kevés a választások megnyeréséhez.

Hát kinek mi a tömeggyilkos definíciója. Halálba küldeni egy csomó katonát a Don kanyarban, az normális embernek tömeggyilkosság. zsidótörvényeket hozni megint nem az a téma, amiért ma illik szobrot állítani valakinek. Horthyt dicsőíteni teljes téveszme, Wass Albert dettó, ehhez még jön az is, hogy Wass, mint irodalmár, nulla.

Szúnyog 2013.11.18. 20:38:21

@Hubert József: a cikkben mintha nem sokat vártál volna Bajnai királytól.
vagy Horthyra és Wassra vonatkozik az a pont? Ja kérem, akinek holocentrikus a világképe, azon nehéz segíteni.

Hubert József 2013.11.18. 20:55:25

@Szúnyog: fura egy lény vagy. három szóból -egyik se hosszabb négy betűnél- az egész világképemet meghatároztad. gratulálok.

2013.11.18. 21:54:11

@Bambano: Bajnai nem lesz miniszerelnök-jelölt, ahogy Mesterházy és Gyurcsány sem. Ha van ennek a szerencsétlen ballib oldalnak előnye, az az, hogy a sajtójukra és az értelmiségre mindig hallgatnak. Plusz most még ott lesznek a vállalkozói körök, amik nem bírnak ki még 4 évet Orbán alatt. Következésképp összeszedik magukat, és előállnak valami átkozottul meggyőző programmal és jelölttel, ahogy 2002-ben is. A meggyőző itt annyit jelent, hogy elég a kormányzáshoz. Aztán ha rosszak, mint 2004-ben, leváltják majd az akkori embert egy új Gyurcsányra (és igen, minden kezdőik előröl magyarok - HAHAHA).

Bambano 2013.11.18. 22:28:54

@storker: szerintem nem mostanában kezdték el mondani a baloldalnak, hogy se Gyurcsány, se Bajnai, se Mesterházy, de még mindig nem látom, hogy átment volna az infó.

Az tény, hogy a balos vállalkozók meg fognak dögleni a következő 4 évben, többek között erre is megy ki a játék. a neofm már az első négy évet se bírta ki.

patyuka 2013.11.19. 09:20:46

"szerintem nem mostanában kezdték el mondani a baloldalnak, hogy se Gyurcsány, se Bajnai, se Mesterházy, de még mindig nem látom, hogy átment volna az infó."

Minthogy a "szerintem" nem általános alany, a mondat folytatása tartalmilag és formailag egyaránt hibádzik...
Mert kik is azok, akik "...kezdték el mondani...", hogy aztán kötelező és megfelebbezhetetlen módon "átmenjen" az a bizonyos "infó"? Ami legfeljebb csak véleményként "infó"!

Tanúság és tanulság: attól egy mánia vagy/és egy komplexus még nem lényegül valóssággá - az utóbbihoz szükséges attributumok híján -, hogy ezerrel nyomják...
süti beállítások módosítása